Inspraak van leerlingen en ouders voor de nieuwe speelplaats

Beste ouder en sympathisant,

We zijn enthousiast om jullie een update te geven over het vergroeningsproject van onze speelplaats. De afgelopen weken hebben we een waardevolle oefening uitgevoerd waarbij zowel onze leerlingen als jullie, de ouders, actief betrokken waren. Dit is wat we tot nu toe hebben bereikt:


Inspraak van de leerlingen

Onze juffen en meesters hebben nauw samengewerkt met de leerlingen om hun wensen en ideeën voor de nieuwe speelplaats te verzamelen. In klaslokalen en tijdens speciale bijeenkomsten hebben de kinderen hun verbeelding de vrije loop gelaten en gedeeld wat voor hen de ideale speelplaats zou zijn. Ze hebben hun favoriete speeltuigen aangegeven, zoals schommels, klimrekken en glijbanen, en hun verwachtingen uitgesproken over de uitstraling van de speelplaats. Van kleurrijke bloemenperken tot avontuurlijke houten hutten, de kinderen hebben prachtige en creatieve voorstellen gedaan.


Inspraak van de ouders

Jullie stem als ouders is voor ons net zo belangrijk. Daarom hebben we een online formulier beschikbaar gesteld waarin jullie feedback, zorgen en suggesties konden achterlaten. De reacties waren overweldigend positief en uiterst waardevol. Veel ouders hebben benadrukt hoe belangrijk veiligheid en duurzaamheid zijn, terwijl anderen specifieke ideeën hebben gedeeld voor zowel speeltoestellen als groene elementen zoals bomen en struiken.

Bekijk de resultaten.


Bundelen van input

Op dit moment zijn we druk bezig om alle input van zowel de leerlingen als de ouders te bundelen. Deze verzamelde informatie wordt vervolgens gedeeld met de projectleider, zodat de waardevolle suggesties en zorgen meegenomen kunnen worden in de ontwerp- en aanbestedingsfase. We willen er zeker van zijn dat de nieuwe speelplaats niet alleen voldoet aan de verwachtingen van de kinderen, maar ook aan die van jullie, de ouders.


Volgende stappen

De volgende stap in ons proces is de selectie van een geschikte aannemer die onze visie kan realiseren. Met de rijke input die we hebben ontvangen, gaan we de openbare aanbesteding in met een duidelijk en gedetailleerd plan. We zijn vastberaden om een speelplaats te creëren die niet alleen duurzaam en groen is, maar ook een plek waar onze kinderen met plezier kunnen spelen en groeien.

We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen en danken jullie hartelijk voor jullie waardevolle bijdrage aan dit mooie project. Samen maken we van onze speelplaats een groene oase voor onze kinderen!Vele groeten

Het schoolteam en de ouderraad

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *